😔 Functies in de Horeca is de nieuwe vacaturebank. We raden je af om Internet Explorer te gebruiken! Gebruik een moderne browser zoals bijvoorbeeld Edge, Chrome, Firefox of Safari voor de beste gebruikservaring.

Jouw bedrijf in beeld: De voordelen van content voor de horeca

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Trendy hotelinrichtingen, Sierlijk opgemaakte borden en een uniek kijkje in de keuken: horeca is de ideale branche waarin je met sterke visuele content mensen kunt inspireren en binden aan je organisatie. Maar met het creëren van mooie beelden trek je niet alleen (nieuwe) gasten aan. Het in beeld brengen van jouw bedrijf door middel van toffe foto’s en video’s helpt je ook in je zoektocht naar nieuw toptalent!

Wij geven de voordelen die visuele content met zich meebrengt bij het aantrekken van nieuw personeel in de horeca!

Laat de bedrijfscultuur zien

Hecht jij veel waarde aan een fijne werkomgeving voor je werknemers? En heb je een bedrijfscultuur opgebouwd waarin respect en vertrouwen voorop staan? Laat dit dan ook zien! Je vindt potentiële horecatoppers door met beelden uit te drukken wat de bedrijfscultuur is. Met beelden van het team, wat voor sfeer er hangt en welke gave dingen je onderneemt, draag je bij aan je employer branding. Als werkgever bouw je een bepaald imago op. Als je met beelden laat zien dat de huidige werknemers het goed naar hun zin hebben, heb je een stapje voor bij het werven van nieuw personeel, die ook langer zullen blijven. 

Wanneer jij je bedrijfscultuur in beeld wilt brengen, moet je ervoor zorgen dat dit geloofwaardig overkomt. Maak geen gebruik van stockfoto’s en -video’s, maar laat echte werknemers in beeld om de realiteit van je bedrijf te delen. Op die manier schep je vertrouwen. Dit vereist ook een zekere mate van kwetsbaarheid. Mensen aan het woord laten met perfecte presentatievaardigheden is niet altijd even realistisch. Mensen willen een band krijgen met mensen; dat kun je alleen doen door ècht het bedrijf te laten zien.

Vergroot je bereik

Visuele content is erg belangrijk als het gaat om je vindbaarheid en je bereik. Op social media worden vacatures met een foto of video vaker gedeeld, waardoor een groter publiek je vacatures te zien krijgt. 

Op je website wil je dat je vacatures goed worden gevonden. Zoekmachines zijn dol op beelden. Een pagina met een goede tekst en in combinatie met visuals wordt beloond met een hogere ranking in de zoekmachine. Des te meer reden om je vacatures te verrijken met mooie beelden. Dit geeft je een voorsprong op de concurrenten die enkel lappen vacatureteksten gebruiken. 

horeca bedrijf in beeld - content

Breng de functieomschrijving beter over

Een vacature met alleen maar platte teksten over de functieomschrijving en aan welke eisen de kandidaat moet voldoen: dat klinkt niet heel aantrekkelijk toch? Met een grote lap tekst laat je niet genoeg van de functie zien

Afbeeldingen en video’s zijn geschikte hulpmiddelen om te laten zien in wat voor bedrijf de kandidaat komt te werken, welke taken hij of zij moet uitvoeren en hoe een werkdag eruit ziet. Vooral met video breng je in korte tijd veel informatie over.

Vind duurzaam personeel

Visuele content kan veel gedetailleerde informatie kwijt, en geeft een goed inzicht in de bedrijfscultuur. Je laat kandidaten precies zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Dit maakt het voor werkzoekenden makkelijker om een beslissing te maken om wel of niet te solliciteren. 

Door direct een eerlijk en transparant beeld te geven van de werkgever en het bedrijf, creëer je duurzame matches. Als werkgever vind je personeel dat ècht gemotiveerd is om voor jou te komen werken. 

Bespaar kosten en tijd

Door te investeren in het maken van kwalitatieve visuele content bespaar je veel tijd en geld. Je vindt sneller duurzaam horecapersoneel, wat naast tijd ook kosten bespaart, omdat je minder tijd kwijt bent aan het vinden van hun nieuwe collega. 

Daarnaast kun je veel beeldmateriaal vaker gebruiken, zodat je niet telkens nieuwe content hoeft te maken. Denk aan een generieke wervingsvideo waarbij je de kernwaarden en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden van het bedrijf bespreekt. Dit soort content is interessant om bij verschillende vacatures te plaatsen. Wanneer je toch een video maakt voor een specifieke functie, profiteer je nog steeds van de generieke video. Kies bijvoorbeeld voor een andere voice-over waarmee je nieuwe informatie overbrengt voor een specifieke functie. 

 

Breng jouw bedrijf in beeld met aantrekkelijke content

Mooie beelden helpen niet alleen nieuwe klanten aan te trekken, maar het helpt je ook bij het werven van toptalent. Daarom hechten wij bij Functies in de Horeca veel waarde aan goede content. Foto’s en video’s bij de vacatures zorgen ervoor dat de bedrijfscultuur overtuigender wordt overgebracht. 

Wij ondersteunen je bij het creëren van pakkende content. Wil jij met video de bedrijfscultuur en/of functie in beeld brengen? Of geef je werkzoekenden een goede indruk van de werkomgeving met een 360° panoramafoto? Onze professionals helpen je met het maken van professionele beelden! Zo breng jij je bedrijf overtuigend in beeld!

Meer informatie
Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in de horeca.
Inschrijven
Vacatures
Bekijk hier alle vacatures in de horeca.
Bekijk